Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем педал съединител!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Просто я погледни, вероятно има капка антифриз на лостчето,като начало обезвъздуши ,ако има въздух ще се оправи,ако тече ще е за кратко.Много вероятно е да е проблем в хидравликата.Когато гумените части се износят излиза течност и влиза въздух,той носи проблемите.По принцип системата е винаги под налягане за да не влиза въздух ,но все пак...
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:20.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Не е задължително да има капка (предполагам имаш в предвид спирачна течност), като се износи гумичката на буталото част от спирачната течност минава покрай него и педалът потъва, и ако задната гумичка е здрава няма да избие на лостчето
      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Пак казвам течове няма от никъде нивото е точно посредата между мин. и макс.
        По принцип от преди около 2 мец. ми потъна лекичко и после не и така от ден на ден все по често ставаше така до днес когато на всяка смяна потъва...това е! Кажете за обезвъздушаването от къде да го направим?
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Долу на буталото има щуцер, може да започнеш отгоре от холендъра на тръбичките, но според мен само ще си изгубиш времето. Станало е точно това, което ти написах - гумичката на буталото пропуска сп. течност покрай нея, при това положение няма загуба на течност.
          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
            Долу на буталото има щуцер, може да започнеш отгоре от холендъра на тръбичките, но според мен само ще си изгубиш времето. Станало е точно това, което ти написах - гумичката на буталото пропуска сп. течност покрай нея, при това положение няма загуба на течност.
            Т.е. помпата е за смяна?
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ами ако няма корозия по буталото и най вече цилиндъра и намериш подходящи гумички можеш да минеш с 3-4 лв., ако не.... Тука ни спасява едно гръцко магазинче дето има доста гумички и ако се намерят подходящи (взимаме малко по-широки) помпите заспиват

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                Ами ако няма корозия по буталото и най вече цилиндъра и намериш подходящи гумички можеш да минеш с 3-4 лв., ако не.... Тука ни спасява едно гръцко магазинче дето има доста гумички и ако се намерят подходящи (взимаме малко по-широки) помпите заспиват
                Ясно нова ще е, но дано това е проблема наистина!
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ще ползвам тази тема да попитам следното Трябва да сваля помпата на съединитела защото ходът на педала почти изчезна Миналата зима смених съединител и работен цилиндър остава помпата Въпроса ми е нужни ли са ми някакви по специални инструменти и долу горе кои части да сваля докато стигна до помпата Отпред в двигателният отсек откача ли се нещо Интересуват ме тънкостите Знам че е малко пипкава работа но мисля да се справя сам И последният ми въпрос е задължително нова или смяна на гумички на тази Течове нямам но нямам и съединител
                  ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                    Ще ползвам тази тема да попитам следното Трябва да сваля помпата на съединитела защото ходът на педала почти изчезна Миналата зима смених съединител и работен цилиндър остава помпата Въпроса ми е нужни ли са ми някакви по специални инструменти и долу горе кои части да сваля докато стигна до помпата Отпред в двигателният отсек откача ли се нещо Интересуват ме тънкостите Знам че е малко пипкава работа но мисля да се справя сам И последният ми въпрос е задължително нова или смяна на гумички на тази Течове нямам но нямам и съединител
                    Ако си чел Камасутра няма да имаш ядове със смяната. Голяма е хамалогия и вероятността да глътнеш спирачна течност е голяма. Иначе сваляш кората, кутията за бушоните и лягаш...
                    Доколкото знам помпата на педала не подлежи на рециклиране за разлика от работния цилиндър на кутията...
                    Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Самите педали сигурно и те се свалят Таблото в смисъл уредите, кормилния прът - там пипам ли нещо?
                      ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Аз си купих гумички,така ,че подлежи на рециклиране и понеже ме домързя ми смениха помпата в сервиз за два часа.Но първо опитай с обезвъздушаване.И понеже е играчка по -добре нова ,но цената между 2 лева за гумички и 90 лева за нова помпа е огромна.И си купи спирачна течност ДОТ4.Помпата стои на два болта,един маркуч,една тръба и е хваната за педала с края на буталото.Като свалиш кората над педалите и погледнеш нагоре ще я видиш едва ,едва и когато се изправиш отново на крака ще ти се отще всяка интервенция.Има и кожух.
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:34.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Аз си купих гумички,така ,че подлежи на рециклиране и понеже ме домързя ми смениха помпата в сервиз за два часа.Но първо опитай с обезвъздушаване.И понеже е играчка по -добре нова ,но цената между 2 лева за гумички и 90 лева за нова помпа е огромна.И си купи спирачна течност ДОТ4.Помпата стои на два болта,един маркуч,една тръба и е хваната за педала с края на буталото.Като свалиш кората над педалите и погледнеш нагоре ще я видиш едва ,едва и когато се изправиш отново на крака ще ти се отще всяка интервенция.Има и кожух.
                          Колега спирачната течност е хигроскопична и това води до корозия на цилиндъра, да наистина гумичката се износва но корозията много бързо изяжда и новата гумичка - така че добре си направил че си сменил помпата
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

колеги да ви попитам спешно започнах да разглобявам колата за да сменя помпата която е при педала,но за тази цел ми се струва че трябва да поразглобя и отпред,на прав път ли сме или....................поправетеме моля ако греша

Comment

Помпата се разглабя и се сменя само вътре под таблото с много мъка и гъвкави ръце. За дизела е така за бензина незнам. Всъсщност каква е колата?
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                                Колега спирачната течност е хигроскопична и това води до корозия на цилиндъра, да наистина гумичката се износва но корозията много бързо изяжда и новата гумичка - така че добре си направил че си сменил помпата
                                Да знам,че поема вода,освен гумичките се износва и метала в някаква степен,моя цилиндър беше в прилично състояние,но смяната на помпата е много трудоемка и затова предпочетох нова,докато другата(долната) може да се сваля бързо и лесно и може да се рискува само с гумички.Това не го пиша заради теб ти го знаеш по добре от мен

Comment

Working...
                                X